Nuorten pujehdusliiga karsinnat 19.-20.5

Kilpailimme viikonloppuna 19-20.5 nuorten paikasta Suomen purjehdusliigaan ja Travemundessa järjestettäviin purjehduskilpailuihin. Miehistössämme oli viisi jäsentä: Tom Wendt, Patrick Schröder, Mainio Ormio, Joakim Svinhufvud ja Mikael Mustakallio.

Kilpailun ensimmäinen päivä oli raskas, koska olimme ehtineet valmistautua huonosti, ja emme olleet purjehtineet veneillä kuin kerran. Tämä näkyi tuloksissa vahvasti, koska emme pärjänneet kovassa kilpailussa muille miehistöille. Olimme ensimmäisen kisapäivän jälkeen huonossa mielialassa ja seuraava päivä näytti tuomitulta. Seuraavana aamuna kuitenkin saavuimme rantaan hyvällä mielialalla ja saimme  käytyä läpi edellisen päivän virheet ja miten ne korjattaisiin. Vesille lähdettiin hyvässä säässä, joskin kevyessä tuulessa, mutta tämä oli meille vain plussaa. Vastoin omia odotuksiamme pärjäsimmekin edellispäivän kokemuksen saattelemana kilpailussa ja olimme päivän päätyttyä tyytyväisiä suoritukseen. Tuloksia emme enää onnistuneet parantamaan edellisen päivän huonon suorituksen takia, mutta suuhun jäi kisoista hyvä maku. Sijoituimme kilpailun neljästä miehistöstä viimeiseksi.

  • Mikael Mustakallio, purjehtija