Downtown Sailing Week kokoaa nuoret purjehtijat itämeren suurimpaan junioripurjehdustapahtumaan Helsinkiin 8. – 10.6.2018

Kymmenes Helsingfors Segelsällskap:n (HSS) järjestämä Downtown Sailing Week (DTSW) pääsee täyteen vauhtiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla Liuskasaaressa, Helsingissä. Downtown Sailing Week -regatta 2018 kilpaillaan 8.-10.6.2018 ja kilpailua edeltää junioreiden valmennusleiri 4.-7.6.2018, johon osallistuu 50-70 junioria.

DTSW-leirillä ollaan vesillä huippuvalmentajien johdolla

Downtown Sailing Week -valmennusleirillä junioreita valmentavat muun muassa Suomen Purjehdus ja Veneilyn (SPV) valmentajat Vili Kaijansinkko (Akatemiaryhmän vastuuvalmentaja, nuorten olympiavalmentaja) ja Tuomas Hacklin (SPV:n valmennuspäällikkö).

Optimistijollapurjehtijoita valmentavat HSS:n Pinja Harjunpää, Ronja Grönblom ja Sara Ehrnrooth. Zoom8-jollia valmentavat Leonardo Santos ja Elli Vainio-Mattila. Lasereita valmentavat Matias Mikkola ja Tom Lönnqvist. Techno293-purjelautaluokkaa tulee valmentamaan Tonis Kask (Viro).

  • ”Leirin tarkoituksena on saattaa yhteen nuoria purjehtijoita eri luokista ja auttaa purjehtijoita oppimaan uusia asioita luokkarajat ylittävällä valmennuksella. Kaiken pohjana on panostus korkealaatuiseen valmennukseen yhteistyökumppaniemme kanssa. Keskellä kaunista kesäistä merellistä pääkaupunkiamme”, kertoo HSS:n Kommodori Mikael Stelander valmennusleirin tavoitteista.

Leiripäivien aikana juniorit pääsevät kokeilemaan myös eri veneluokkia huippuvalmentajien johdolla.

DTSW-Regatassa juniorit kisaavat uusien taitojen kera

Valmennusleirin jälkeen junioripurjehtijat pääsevät näyttämään taitojaan kolmipäiväisessä DTSW-Regatassa, joka on yksi itämeren suurimmista purjehdustapahtumista. Regatta on Optimisti-, Zoom8-, Laser- ja 29er-luokkien kansallinen rankingkilpailu. Kilpailussa on mukana koko tämän hetken Suomen nuorten purjehtijoiden kärki ja tulevat olympiaedustajamme.

Down Town Sailing Week -regatassa kilpaillaan seuraavissa luokissa: Opti Kadett, Opti Ranking, O’Pen Bic, Zoom8, Laser Ranking (std, Radial, 4.7) ja 29er-luokka sekä Techno293.

Veneilyyn ja vesillä liikkumiseen keskittyvä televisio-ohjelma Merimaili on mukana leirillä. Ohjelma on katsottavissa Jim- ja Ruutu-kanavilla. Regatan aikana Sirpalesaaressa on Magic Marinen ja Sailor’s Shopin myyntipisteet.

Lue lisää HSS Downtown Sailing Week -leiristä ja regatasta täältä.

Seuraa tapahtumaa FB:ssä: HSS Junior