LYS 2 Pepper III

HSS:n veneet 2018 Espoo Suursaari Racessa

HSS:ltä kisaan osallistui neljä venettä, Seppo Sjöroosin S/Y Seanna, Tommi Uksilan S/Y Pepper III, Jyrki Mäen S/Y Lintu sekä Santtu Parikan S/Y PAM. Muiden veneiden miehistöissä oli myös runsaasti seuran jäseniä ottamassa osaa Suomen suurimpaan todelliseen avomerikilpailuun.

Miesaaren selältä starttaavaan kilpailuun oli ilmoittautunut 85 venettä. Hieman vähemmän kuin viime vuosina, toisaalta veneiden ja miehistöjen koot ovat kasvaneet eli osallistujia saattoi olla sama määrä kuin viime vuosina.

Säätiedotus lupaili pääosin kevyttä keliä ja suhteellisen lämmintä. Tämä ennuste myös toteutui.

 

S/Y Seanna – Grand Soleil 45 – S.Sjöroos

“Meidän osalta kisa meni erittäin hyvin, huonon startin jälkeen pääsimme vauhtiin ja jo Kasuunilla edellämme oli vain First 40 Secrays sekä kolme ”isoa venettä” Furiosa, Audi E-tron sekä Anthem. Spinnuajo Kasuunilta kotkan portille meni suhteellisen vauhdikkaasti vaikka lopussa alkoikin jo tyyntymään. Kevyttä tuulta sitten kestikin koko saarenkierron ajan.

Kotkan portilta kohti kasuunia alkoikin pitkä kryssi joka meni osaltamme tosi hyvin. Pitkän kryssin jälkeen saavuttaessa Kasuunille edellämme olivat vain samat veneet kuin itään mennessä. Secrays kryssi hyvin ja emme onnistuneet saamaan heitä kiinni. Finngulf 41 Speculator hengitti niskaan kasuunilla mitä se oli tehnyt koko kierroksen, ollen välillä edelle, välillä takana. Speculatorin perässä kiinni oli myös meidän kanssa samaa tahtia pitänyt Farr 40 OD Fart. XP-38 Finx, jonka kanssa tultiin pitkälti samaa tahtia oli yön tunteina hieman jäänyt kryssillä.

Kasuunilta kohti Melkin kääntömerkkiä aloitettiin Codella joka ei toiminut ja vaihdettiin takaisin Light/Medium-Jibiin. Vauhtia uupui jostain syystä ja Secrays sai kurottua etumatkaa. Melkille saapuessa tuuli tilttasi täysin ja jäimme kellumaan Miessaaren selälle. Eniten harmittaa se että miehistö oli tsempannut tosi hienosti koko yön ja oltiin tultu kovaa. Melkin poijulla oltiin tasoituksissa LYS1-luokan kakkonen. Neljän tunnin kelluminen plägässä latisti tunnelmaa ja tuloslistaa. Lopputulos 8.

Maaliintulon jälkeen otettiin laituriin kiinni hetkeksi ja käytiin palauttamassa purjehdusraportti sekä trackeri. Köydet irti ja keula kohti HSS:ää jossa odotti sauna ja kesäisen sunnuntain kunniaksi liuskat Skifferillä (Iltapalat tarjoiltiin Paviljongissa). Kiitokset kuuluvat tietenkin kisan järjestäneille seuroille sekä Seannan hienolle miehstölle. Seuraavaksi ÅF Offshore Race Gotlannin ympäri!”

Tulokset

Lintu