Kuva: Freya Rosendahl

Down Town Sailing Week keräsi saareen 190 junioria

Downtown Sailing Week –regatta 2018 järjestettiin 8.-10.6.2018 ja kilpailua edelsi junioreiden valmennusleiri 4.-7.6.2018. Leirillä olivat mukana Optimisti-, Zoom8-, Open Bic- ja Laser luokat sekä ensi kertaa myös Techno293 purjelaudat. Regatassa kilpailtiin Optimisti Kadetti, Optimisti Ranking, Open Bic, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard ja 29er luokissa. Tapahtuma on HSS:n ja Suomen suurin juniorikilpailu. 

Leirille osallistui noin 50 junioria eri puolita Suomea ja mukana oli kaarti Suomen huippuvalmentajia. ”Ensimmäisellä kesälomaviikolla järjestimme taas kerran Down Town Sailing Week tapahtuman johon osallistui reilu 50 junnua. Valmentajina toimivat seuran omat valmentajat, SPV:n valmentajat sekä brasilialainen Leo Santos. Sää oli mitä mahtavin, alkuviikosta oli kovempaa keliä kun taas loppuviikosta oli kevyttä keli tarjolla. Haluaisin valmentajien puolesta kiittää kaikkia osallistujia (vanhempia, avustajia sekä purjehtijoita). Viikko oli super opettavainen valmentajille ja toivottavasti myös lapsille.”
– Pinja Harjunpää, Opti Violet -ryhmän valmentaja

”DTSW sattui olemaan vähän viileämpi viikko helteisen kesän keskellä, mutta tuuli oli sopivan tasainen eikä kovin puuskainen. Yhtenä päivänä satoi ja oli kylmä. Meillä oli valmentajana virolainen Tönis Kask. Puhuimme sekaisin suomea ja englantia, ja jos joku sana puuttui, viittoilimme. Tönis oli tosi huolellinen, hän rikasi kaikki Techno-purjeetkin uudestaan. Trapetsia hän käytti hieman toisin kuin muut valmentajamme. Tönis järjesti meille omat minikisat ja oli hauskaa kun vaihdoimme omia purjelautoja keskenämme. Viimeisenä DTSW-päivänä pääsimme kokeilemaan purjehdusta, valitsin Elliottin jota Matias, Viggo ja kolmas poika hienosti ohjasivat. Oli hauskaa katsoa myös kun purjehtijat kokeilivat purjelautoja ja yrittivät saada purjetta ylös vedestä… Leiri oli tosi kiva, tuli sellainen olo että opin paljon. Haluan samalle leirille uudestaan ensi vuonnakin, mutta omat kisat meille purjelautailijoille olisi tärkeät!”
-Siri Kaskeala, Techno 293 Blue purjelautailija

Regatassa oli mukana 190 purjehtijaa eri puolilta Suomea sekä Latviasta ja Eestistä.

”DTSW leiripäivinä riitti tuulta ja saimme oppia paljon eri valmentajilta. Viimeisenä leiripäivänä torstaina saimme valita muutamasta vaihtoehdosta mitä venettä halusimme päästä kokeilemaan. Kokeilin itse Elliot venettä kovan tuulen vuoksi ja se oli hauskaa. Kisat alkoivat perjantaina ja lähdin kisaan hyvillä mielin. Kisoissa ei mennyt kovin hyvin mutta opin paljon uutta ja onnistumisiakin löytyi. Kavereiden kanssa vietetystä antoisasta viikosta jäi hyvä
fiilis.”
– Joanna Lindström, Zoom Red -ryhmän purjehtija

 

Tulokset (linkki):

Optimisti Kadetti:

 1. TP, Bollström Joonas
 2. HSK, Puolakka Kasper
 3. LPS, Rippon Mikko

Optimisti Ranking:

 1. ESF, Karlemo Simon, Finland
 2. Topperclub Latvia, Atilla Martin, Latvia
 3. BS, Heinilä Ebbe, Finland

Open Bic:

 1. HSS, Emil Sarén
 2. HSS, Massimo Linnankylä
 3. HSS, Joel Simolinna

Zoom8:

 1. Kalevi Yachtclub, Härm Karolin, Estonia
 2. MP, Haataja Jaakko, Finland
 3. KJK SAFIN, Romi, Estonia

Laser 4.7:

 1. HSK, Tanhuanpää Lillian
 2. HSK, Stampone Liam
 3. HSS, Niemi Anton

Laser Radial:

 1. HSK, Uusitalo Valtteri
 2. HSS, Svinhufvud Joakim
 3. HSS, Ormio Mainio

Laser Standard:

 1. HSK, Airakorpi
 2. HSK, Seppäläinen
 3. EPS , Laurila

29er:

 1. BS, Korhonen Ville & Berner Robin
 2. BS, Bremer Edward & Schneider Otto
 3. BS, Von Schoultz Sissel & Pettay Helmi-Liisa