Valkyrian Cup – Optimistijollien rankingsarjan kolmas osakilpailu ja kadettikilpailu ESF:llä 14.-15.7.2018

ESF:llä (Esbo segelförening) purjehdittiin viikonloppuna 14.-15.7.2018 Optimisti-luokan Valkyrian Cup. Kisoissa oli sekä rankingsarjan kolmas osakilpailu että kadettikilpailu. HSS:n Opti Violet -joukkue osallistui koko tiimin voimin kisoihin. Rankingradalla oli neljä purjehtijaa ja kadettiradalla kaksi. Kisaviikonloppu oli äärimmäisen kuuma ja vaatetus oli kuten sen ajattelisi olevan, jos kisaisi tropiikissa, mahdollisimman kevyt, jotta vältyttäisiin auringonpistokselta ja uupumukselta, mutta silti tarpeeksi peittävä niin, ettei iho pala. Poikkeuksellista Suomen oloissa vesillä. Levää oli paljon ja tämän purjehtijat huomasivat myös, toiveena olisi ollut vilvoittelu uimalla ESF:n omalta hiekkarannalta mutta tämä jäi toiseen kertaan. Tuuliolosuhteet olivat kevyet, mutta juuri riittävät kisoihin, molempina päivinä tuuli noin 3m/s. Haastavista olosuhteista huolimatta purjehtijat jaksoivat kisata vaikka takana oli jo useampi leiripäivä sekä omilla että ESF:n vesillä.

HSSn Opti-joukkueen lopulliset sijoitukset ESF Valkyrian Cupissa 2018:

Ranking

47. Saimi Huhdanmäki
55. Teo Koponen
61. Vivi Vainio-Mattila
62. Alex Tammi

Kadetti

8. Aatos Järvinen
18. Morris Ikäheimo

”Oli kiva kulkea kisapaikalle ribikyydillä. Oli tosi kuuma ja join monta litraa vettä. Oli kiva kisaviikonloppu kavereiden kanssa. Aamulla odoteltiin varjossa ja juotiin vettä. Kisasin kadettiradalla, ajettiin neljä lähtöä ensimmäisenä ja kaksi toisena päivänä. Ensimmäisenä päivänä meni hyvin, olin sijalla 13. Tuulta oli noin 3m/s. Tein kaikki lähdöt ”pinendin” päästä. Tuntui, että ylämerkki oli lähempänä silloin. Sain aika hyvän startin kolme kertaa, katsoin eniten kelloa ja pääsin hyvin linjalle juuri oikeaan aikaan. Pari kertaa jäin kryssillä pakkituuleen ja jouduin tekemään liian monta vendaa, pari venettä pääsi ohitseni. Toisena päivänä tuuli oli tasainen mutta tosi kevyt, välillä alle 2m/s. Lähdin ”boatendistä” mutta olin liian takana, luulin, että osa veneistä oli yli linjan, mutta olinkin itse liian kaukana. Oli tosi kuuma ja väsytti, jäin taas pakkituuleen välillä. Sain palkintojen jaossa lakumaton palkinnoksi. Lopuksi hinasimme ribillä veneet takaisin HSSlle.”

Morris Ikäheimo, 10-vuotta