Opti Light Bluen kausi 2018

Maaliskuun oli lopuillaan ja kylmän talven jäljet näkyivät kaikkialla pääkaupunkiseudun rannoilla. Meri oli jäässä ja vielä poikkeuksellisen paksussa eikä tuntunut sulavan odottelusta huolimatta.

Jollien nouto oli sovittu Olympiaterminaalista lauantaiksi 7.4 joka oli ensikoitos umpikokemattomille vanhemmille, jotka ensikertalaisina ihmettelivät jollatraileria, jota myös ammattitermeillä ”himmeliksi” kutsuttiin. No, ensitöiksi meidän piti saada hyvin ahtaasta varastosta täyteen ahdettuna linkutettua oviaukolle ja liitettyä auton perään ehjänä. Kuskina toimi Aki joka oli 2018 ryhmän ainoa E-kortin omaava henkilö. Himmeli, täynnä jollia ja Rib jätettiin Carusellin rantaan odottamaan mahdollista seuraavaa viikonloppua ja jäiden sulamista. Jääyhteys mantereelta Liuskaluotoon piti pintansa vielä pari viikkoa vaikka kevätaurinko porotti jo lämpimästi. Jollien siirtopurjehdus ja samalla kauden avaus Liuskasaareen päästiin tekemään vasta 21.4 jäälauttoja väistellen.

Wapun jälkeen toukokuussa päästiin kolmen treenikerran harjoitusrytmiin huhtikuun viikonloppujen sijasta, ja viikkotreenit vakiintuivat. Tämä alkoi näkymään jo junnuryhmässä sillä yhtenäiset jutut ja huumori lisääntyi…oltiin kavereita. Katse OptiLightBlue ryhmällä oli ensimmäisissä kisoissa Marjaniemessä, jossa MP Optistart haastajakisa järjestettiin 3.6.2018. Tämä oli koitos kaikille sillä paikka oli aivan uusi tutun ja turvallisen Liuskasaaren Eteläisen avomeren sijaan. Toisaalta Marjaniemi tarjosi hyvinkin suojaisen paikan uusille kisailijoille jotka tarvitsivat itseluottamusta. No, haastavaa tämä oli myös meille vanhemmille sillä ”himmeli” tuli jälleen ladata täyteen jollia ja Ribikin piti saada mahtumaan kyytiin sekä ajaa hirvitys toiselle puolelle kaupunkia. Pakkaus tapahtui kisaa edeltävien torstain treenien yhteydessä ja traikku ajettiin Akin toimesta vielä samana iltana Marjaniemen Purjehtijoiden aidatulle piha-alueelle odottamaan sunnuntain kisan alkua. Hienoa, että saimme luvan tähän MP:n varakommodorilta – kiitos Juhani. Kisa meni HSS jengiltä hyvin ja pokaaleita oli kotiin tuomisina.

Elokuussa koitti varsinainen kesän kohokohta Lintsiregatta Eläintarhanlahdella. Se oli haaste meidän OptiLightBlue vanhempien ryhmälle, vaikka kokemusta oli kertynyt vanhemmille jo muutaman kuukauden verran pakkauksesta, mutta ei tosiaan kisojen järjestämisestä. Lisäpaineen loi niskaan juhlavuosi eli 10. kerta kun kisat järjestettiin. Lintsiregattaan osallisuivat myös monet OptiGreen purjehtijat joista useimmille kyseinen kisa oli ensimmäinen, unohtamatta alueen muiden seurojen edustajia. Suunnittelupalavereja oli kolme kertaa ja eri osa-alueiden vastuut jaettiin vanhemmille. Noin viikko ennen H-hetkeä kaikki, resurssit ja tehtävät näyttivät kuin näyttivätkin olevan valmiina, joten tämä jengi oli onnistunut lähtökohtiin nähden kohtuu hyvin. Kisa oli siis sunnuntaina 12.8. ja kilpailupäällikkönä toimi Pia Grönblom. Kisan järjestämisen varsinaiset työhuiput olivat edellisenä lauantaina työlautan pakkaukseen liittyvine töineen jota avusti loistavalla asenteella OptiGreen vanhemmat ja vastaavasti sunnuntai aamuna työlautan ajo rantaviivaa nuollen Eläintarhan lahdelle. Myös siellä lautan purkamisen piti toimia kellon tarkkuudella jotta kisa päästiin aloittamaan ajoissa. Kisa-aamu oli sateinen ja synkkä, ukkostakin luvattiin, mutta sääonni oli myötä sillä taivas repesi auki ja aurinko alkoi paistamaan. Kisailijoitakin oli 40 purjehtijanalkua. Sään paraneminen tiesi hyvää myös odotetuimmalle hetkelle eli kisan jälkeiseen vierailuun Linnanmäelle sillä osallistuminen tiesi myös ranneketta Lintsin laitteisiin. Kaikesta päätellen, omia ja muiden lapsia seuraten tapahtumasta jäi iloinen ja hyvä mieli.

Elokuun lopulla oli myös toinen kisa MP:llä eli lauantaina 25.8 Karpin viesti ja 26.8 toinen MP Optistart haastajakisa. Junnut menestyivät hyvin ja molemmista oli kotiin tuomisina ykkössijat. Paikka oli jo muotoutunut junnuille tutuksi joten he tuntuivat olevan kuin kotonaan, vaikkakaan paikka ei vedä vertoja kotisatamalle Liuskasaarelle. Havaittavassa oli, että kauden alun kokemattomat vanhemmat tuntuvat jo rutinoituneen pakkaus-purkuprosessiin sekä hyväksyneet viha-rakkaussuhteen tuohon ”himmeliin”. Kaikki myös tällä reissulla meni lähes putkeen, jos emme huomioi mukaan sunnuntaina meille sattunutta henkistä ja Eestiläisen maassa vierailijan autolle sattunutta fyysistä kolhua.

 

Nyt syyskuun ollessa aluillaan on katse 15.-16.9 Espoon Pursiseuran järjestämissä Kadetti -kisoissa ja lokakuun 7.10 järjestettävissä Kantvikin kisoissa. Unohtamatta lokakuun Uno Trophya Liuskasaaressa 14.10 jossa lapsen ja vanhemman tulokset lasketaan yhteen.

  • Tomi Latvala, Opti Light Blue ryhmän vastuuvanhempi

Kansikuva Pia Grönblom