Zoom ja laser ranking 15.-16.9 Marjaniemessä

15.-16.9 järjestettiin Marjaniemessä MP:llä Lasereiden 6. rankingkilpailu ja täten vuoden viimeinen Suomen viimeinen rankin kilpailu. Zoomeilla oli kyseessä 8. ja vuoden toiseksi viimeinen kotimaan kisa.

HSS:ltä Laser luokassa kisaan osallistui Sofia Tynkkynen Ja Aku Koivistoinen radialilla. Anton Niemi ja Mikaela Söderberg 4.7:lla. Zoomeissa oli mukana neljän tytön vauhtikopla.

”Ensimmäisenä päivänä ensimmäinen varoitusviesti oli klo 12.55. Ensimmäisenä päivänä tuuli oli shiftaileva ja keskituuli oli noin 8m/s. Meillä oli 3 lähtöä ekana päivänä ja minun omalta osalta lähdöt menivät melko hyvin ja sainkin 3 lähtövoittoa.

Seuraava päivä olikin paljon hankalampi. Tuuli oli melko kevyttä ja shiftaili kokoajan. Ensimmäinen varoitusviesti oli nyt kaksi tuntia aiemmin kuin edellisenä päivänä. Jouduimekkin odottamaan tunnin, että rata saatiin suoraksi ja päästäisiin kisaamaan. Vikaan lähtöön tuuli koveni hieman mikä auttoi minua huimasti. Omalta osaltani kaksi ekaa lähtöä ei menneet kauhean hyvin. Yhteensä saimme ajettua 6 lähtöä, ja viimeisenä päivänä kolmannen lähdön jälkeen suuntasimme takaisin HSS:lle.”

  • Mikaela Söderberg, Laser Black ryhmän purjehtija

 

”Kisat alkoivat lauantaina ja menin aamulla rantaan hyvissä ajoin valmistautumaan päivään. Tuuli paljon ja lähdin kisaan hyvillä mielin. Ensimmäinen päivä meni suurimmilta osin hyvin. Sunnuntaina tuuli vähemmän kuin lauantaina ja tuuli shiftasi paljon. Kaikki lähdöt menivät hyvin. Olin tyytyväinen purjehduksiini, viikonloppu oli kaikin puolin onnistunut.”

  • Joanna Lindström, Zoom ryhmän purjehtija

 

Tulokset (linkki):

Laser Radial:

Aku Koivistoinen 11./17

Sofia Tynkkynen 12./17

 

Laser 4.7:

Mikaela Söderberg 1./5

Anton Niemi 3./5

 

Zoom:

Emma Aho 5./20

Joanna Lindström 8./20

Venla Aliklaavu 10./20

Erika Aarvala 17./20