Jan Jansson Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n puheenjohtajaksi

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n (SPV) syysliittokokous pidettiin sunnuntaina 25. marraskuuta Helsingin Kalastajatorpalla. Kokouksessa liittohallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2019-2020 valittiin Jan Jansson. Hän sai liittokokouksen äänestyksessä 427 ääntä 734 mahdollisesta. Muista ehdolla olleista Esko Kilpi sai 173 ja Henrik Andersson 118 ääntä.

– Olen todella kiitollinen tästä suuresta kannatuksesta – jopa yllättynyt. Otan nöyränä vastaan tämän tehtävän. Liittohallituksen puheenjohtajan tehtävä on sillä tavalla helppo, että liiton asiat ovat kunnossa, mukaan lukien talous. Tähän kauteen lopettava puheenjohtaja Samuli Salanterä on hoitanut tätä liittoa niin hyvällä kädellä, että tästä on ilo jatkaa, Jan ”Janne” Jansson kertoo.

Jansson on Kuopion Pursiseuran ja Gamlakarleby Segelföreningin jäsen. Hän on toiminut Kuopion Pursiseuran kommodorina vuosina 2014-2017. Kuopiossa asuva Jansson on diplomiekonomi, joka on tehnyt työuransa vastuullisissa tehtävissä teollisuuden parissa, pääosin yrittäjänä.

Jansson on toiminut SPV:n hallituksen varapuheenjohtajana kaudesta 2013 alkaen. Hänen siirtyessä puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi kaudelle 2019 valittiin Patrick Andersson. Lisäksi hallitukseen valittiin erovuorossa olleista Henrik Andersson, Katja Rytkönen ja Jyrki Santaholma sekä uusina jäseninä Peter Remahl ja Sami Seliö. Hallituksessa jatkavat Ari AronniemiPia GrönblomFreyr Riska ja Tom Tallberg.

Liittohallituksen puheenjohtajana vuodesta 2013 toimineella Samuli Salanterällä tuli täydet kolme kaksivuotiskautta täyteen. Hänelle myönnettiin syysliittokokouksessa kultainen ansiomerkki kiitoksena ansiokkaasta työstä veneilyn parissa.

– Liiton talous on kunnossa, SPV:n työntekijät ovat osaavia ja tekemisessä on hyvä fiilis. Huippu-urheilussa menestymme sekä nopeuskilpailussa että olympialuokissa, koulutusväylämme on toimiva ja junioritoimintamme vahvaa. Uskon, että tästä on seuraavan puheenjohtajan ihan hyvä jatkaa, Salanterä toteaa.

Kokouksessa vahvistettiin lisäksi vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja budjetti.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry, hallitus 2019:

Jan Jansson, puheenjohtaja

Patrick Andersson, varapuheenjohtaja

Henrik Andersson (valmennus- ja huippukilpapurjehdustoimikunta)

Ari Aronniemi (koulutustoimikunta)

Pia Grönblom (lapsi- ja nuorisotoimikunta)

Peter Remahl (järjestötoimikunta)

Freyr Riska (kilpapurjehdustoimikunta)

Katja Rytkönen (viestintä- ja markkinointitoimikunta)

Jyrki Santaholma (veneilyturvallisuustoimikunta)

Sami Seliö (nopeuskilpailutoimikunta)

Tom Tallberg (veneilytoimikunta)

Suomen Purjehdus ja Veneily