Ronja Grönblom jatkaa matkaa kohti maajoukkuetta uuden gastin kanssa

Ronja Grönblom, 18, aloitti purjehduksen HSS:llä optimistijollalla 7-vuotiaana.  Optimisti-luokan jälkeen Ronja on purjehtinut Zoom-, Laser 4.7-, Laser Radial- ja 29er-luokissa erittäin menestyksekkäästi. Ronja Grönblom ja Sara Ehnrooth ovat purjehtineet menestyksekkäästi 29er ja 49erFX -luokissa viime vuodet. Parivaljakko voitti vuonna 2017 EM pronssia ja vuonna 2018 alle 23-vuotiaiden MM kisoissa hopeaa.

Kaudella 2019 Ronja jatkaa purjehdusuraansa kohti maajoukkuetta yhdessä Veera Hokan kanssa. Sara on päättänyt keskittyä opintoihin ja aloittaa Optimistien Ranking -joukkueen valmentamisen HSS:llä heinäkuussa. Saran vaikean lopettamispäätöksen jälkeen Ronja pääsi kokeilemaan purjehdusta yhdessä Veera Hokan kanssa Portugalissa.

Hyvin sujuneen testijakson jälkeen tytöt päättivät tähdätä kohti kauden 2019 tavoitteita yhdessä. Talven 2019 ohjelmassa on treenileirejä Vilamourassa ja Palmalla. Palmalla huhtikuun lopussa on kauden ensimmäinen iso kisa Princesa Sofia -regatta, joka myös toimii suomalaisten karsintana esiolympialaisiin Japanissa.

Keväällä ja kesällä vuorossa on treeniä Suomessa, EM- kisat Weymouthissa Englannissa ja junioreiden MM- kisat Norjassa.  Tiimi harjoittelee osana Suomen Purjehdus ja Veneilyliiton Haastajajoukkuetta ja heitä valmentaa Jan Gahmberg.