Laser Europacup Lugano 29.-31.3.

29.-31.3.2019 järjestettiin Sveitsissä Lugano-järvellä vuoden toinen Europacup -osakilpailu. HSS:ltä mukana olivat Aku Koivistoinen, Erika Forsman ja Mikaela Söderberg, sekä saimme Tampereelta vahvistuksen Roope Rellmannin. Aku ja Roope purjehtivat Radialilla, Erika ja Mikaela 4.7 -rikillä. Ensimmäiset neljä päivää oli treeniä ja viimeiset kolme päivää tiukkaa kisaamista. Saavuimme Luganoon 25. päivä aamulennolla ja ehdimme vielä hyvin vesille lyhyeen vesisettiin. Maanantain treenipäivänä keskituuli oli noin 12m/s ja vähintään puuskat 15m/s, sekä keli oli erittäin shiftaileva. Rankkaa oli, mutta se oli tärkeä treeni veneen hallinnan kehittämisen kannalta. Tiistaina keli oli melko samanlainen kuin maanantaina mutta hieman kevyempi. Kahtena viimeisenä treenipäivänä oli kevyttä ja otimme HSK:n kanssa yhteislähtöjä.

Ensimmäisenä kisapäivänä tuuli oli tasainen, mutta painealue eroja löytyi. Jouduimme odottamaan rannassa hetken ennen vesille lähtöä kevyen tuulen takia, sekä rata-alueella, mutta nopeasti saimme kaksi lähtöä ajettua kevyessä tuulessa. Omalta osalta ensimmäinen päivä ei mennyt putkeen kevyen tuulen ja muutaman taktisen virheen takia.

Seuraavana kisapäivänä pääsimme melkein heti lähtemään vesille ja tuuli yltyi vesillä ollessa. Keskituuli oli noin 5 m/s ja puuskat hieman enemmän. Omalta osalta tämä päivä meni parhaiten hieman kovemman tuulen takia, ja olinkin kahdessa lähdössä viides maalissa. Saimme yhteensä kolme lähtöä lauantaina.

Sunnuntaina lähtöä oli aikaistettu tunnilla, mutta jouduimme odottamaan rannassa tuulta noin kaksi ja puoli tuntia. Loppuen lopuksi pääsimme vesille ja ajoimme yhden lähdön kevyessä tuulessa, aivan rannan tuntumassa lähimmällä rata-alueella. Hyvä sää suosi koko leirin ja kisan ajan. Ajoimme yhteensä kuusi lähtöä kisan aikana. Vesiltä tultua pakkasimme veneet himmeliin ja lähdimme kotia kohti.

Tulokset: https://www.manage2sail.com/fr-CH/event/3372def9-c324-409c-8f89-05cdfc2c62e4#!/results?classId=49c6c900-1f30-462f-93be-9341dc9bb6ff

Radial:

  1. Aku Koivistoinen
  2. Roope Rellman

4.7:

13.  Mikaela Söderberg

22. Erika Forsman

  • Mikaela Söderberg, Laser Black-ryhmän purjehtija