Zoom8 EM kisat Tanskassa

14.4 Helsinki-Vantaalla oli porukka nuoria purjehtijoita, jotka lähtevät Tanskaan Århusin EM kisoihin. Mukana oli coach Niklas, purjehtijat, Emma, Marika, Venla, Aarni ja Charlotta. Yövyimme Åårhusin pikku kylässä, yhdessä erittäin mukavassa guest housessa missä oli valmis aamiainen ettei itse tarvinnut alkaa tehdä.

Meillä oli kaksi ensimmäistä päivää leiriä, tuuli noin 5-6m/s. Oli hauskaa ja outoa päästä purjehtimaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella, mutta siihen  tottui. 

Alussa oli vähän vaikeeta, kun piti alkaa etsiä mulle uusia köysiä, kun ne oli unohtunut Suomeen.  Keskiviikkona oli lyhyin päivä, kun oli vain mittaukset. Torstaina alkoi sitten kisat… ei ollut melkein yhtään tuulta kisoissa paitsi välillä päivien lopuksi. Meillä oli kaikkina päivinä AP lippu paitsi sunnuntaina. Eli odoteltiin vaan rannassa, että tuuli nousisi, mutta kyllä se aika saatiin mukavasti kulumaan, kun oli hyvää seuraa ja perinteinen korttipakka. Olihan meillä myös elävää musiikkia, Tanskalaisten järjestämä peräsin-trumpetti konsertti. Joka päivä oli myös auringonpaistetta.

Meidän rata oli kanssa tosi pitkä, kun ei tuullut yhtään ja sen kiertäminen kesti yleensä noin tunnin! Tanskassa oli myös paljon virtaa ja iso shiftejä jolloin lähdöt jouduttiin keskeyttämään. Ärsyttävää oli myös se, kun oli tyttöjen ja poikien lähdöt erikseen niin joutui odottamaan aika kauan.

Oli tosi mukava reissu ja se jäi myös purjehduksen ulkopuolelta mieleen, kun oltiin sushilla niin minun valmentajani haastoi minut syömään pienen jäätelöpallon kokoisen wasabi palloa. Noh minähän sen söin, mutta en ollut koskaan aikaisemmin edes maistanut wasabia. Se oli aika tulinen kokemus. Mutta tienasimpahan 5€.

  • Charlotta Makkonen, Zoom Red -ryhmä

Tulokset:

28. Venla Aliklaavu

30. Charlotta Makkonen

Linkki