HSS:n veneille kultaa ja pronssia Suursaari Racessa

Kauden ensimmäinen avomerikilpailu Espoo Suursaari Race purjehdittiin viikonloppuna vaihtelevissa tuulissa. HSS:ltä kilpailuun osallistui neljä venettä joista kolme purjehti palkintosijoille. Hienoa nähdä kasvava määrä seuran veneitä Suomen suurimman avomerikilpailun starttilinjalla.

HSS:ltä kilpailuun osallistuivat:

Santtu Parikka – S/Y Pam

Seppo Sjöroos – S/Y Seanna

Tommi Uksila – S/Y Pepper III

Andreas Herdina – S/Y Iso-Onni.

 

Kilpailun startti oli Haukilahdessa Miessaarenselällä josta rata kulki avomeren kautta Kotkan Portille, sieltä Suursaaren ympäri ja samaa reittiä maaliin, joka sijaitsi HSK:n edustalla Lauttasaaressa. Sääennuste lupaili kevyttä tuulta ja mahdollisesti ukkospuuskia. Ennuste toteutui ja kilpailevat veneet saivatkin kokea hyvin vaihtelevia tuulia kilpailun aikana. Vaurioiltakaan ei vältytty niiden veneiden osalta jotka joutuivat ukkoskuuroihin ja niiden tuomiin rajuihin tuulen puuskiin.

 

Seppo Sjöroos S/Y – Seanna:

“Kilpailu meni osaltamme todella hyvin ja miehistö, eli Superyellow Sailing Team, puristi Seannan hyvään vauhtiin haastavan kevyistä tuulista huolimatta. Taktiikka ja Strategia toteutettiin suunnitelman mukaisesti ja se näytti toimivan. Meidän kohdalle ei osunut ukkospuuskia ja kovin puuska jossa me purjehdimme taisi olla 16 solmua. Oli hieno tunne purjehtia 8 solmua valoisassa yössä keskellä lähes peilityyntä Suomenlahtea. Suursaaren kierto oli taas kerran haastava mutta muutaman kerran kilpailun purjehtineena osasimme varoa parkkipaikkoja joita oli kyllä tarjolla.”

 

Tulokset: http://suursaarirace.fi/kilpailu/tulokset

 

S/Y Seanna: 1. Sija, LYS 2 -Luokka, 1. Sija ORC Overall (pitkä rata)

S/Y Pam: 1. Sija, LYS 4 -Luokka

S/Y Pepper III: 3. Sija LYS 3 -Luokka