Juniorit purjehtivat kesäkuun alussa HSS:llä ja ESF:llä

Juniorit edustivat seuraa aktiivisesti kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Optimistijollat kisasivat ranking- ja kadettisarjoissa Espoossa ESF:llä, zoomit ja laserit osallistuivat kotiseuran suurimpaan tapahtumaan Downtown Sailing Weekiin.

”8.-9.6 viikonloppuna meillä oli ranking ja kadetti kisat ESF:llä. Päivän aluksi söin aamupalaa ja lähdin kohti HSS:ää jolta lähdimme ESF:lle.  Ja syökää tekin lapset aamupalaa varsinkin, jos olette lähdössä esim. urheilemaan päivän tärkein ruokailu juttu. Mutta ajoimme moottoriveneellä ESF:lle ja laitoimme veneet valmiiksi. Kun ensimmäinen startti oli ei tuullut hirveästi joten purjehtiminen oli välillä lillumista, mutta sain hyvän lähdön ja ihan ok tuloksen ensimmäisestä lähdöstä. Toisessa startissa jäin 10 metrin päähän maalista koska tuuli kuoli juuri kun olin pääsemässä maaliin. Kolmannessa lähdössä tuli ”AP-A” eli koko sen päivän kisa keskeytettiin koska tuuli kuoli kesken lähdön eikä oltaisi enää ehditty vetää lähtöjä. Seuraavana päivänä lähdimme taas moottoriveneellä ESF:lle ja vesille. Silloin tuuli aika paljon joka oli hyvä. Ensimmäinen startti ei mennyt oikein hyvin, koska purjehdin aika keskellä vaikka laidat toimivat paljon paremmin joten olin komanneksivika :(. Toisessa lähdössä pääsin kuitenkin laitaan ja onnistuin saamaan hyvän tuloksen (21) ja olemaan kaatumatta. Kolmas lähtö ei mennyt taas niin hyvin koska kaaduin kaksi kertaa lenssillä (myötätuulella) joten tipuin aika paljon. Kokonaiskilpailussa olin kolmaskynnenesyhdeksäs (39.) ja alle kolmetoista vuotiaiden sarjassa Yhdennestoista (11.). ”

Alex Tammi, Opti Violet -ryhmän purjehtija

 

”Kolmen päivän treenileirin jälkeen oli aika siirtyä kisaradalle laittamaan opitut taidot käytäntöön. Lauantai oli ensimmäinen kilpailupäivä ja iloiset purjehtijat saapuivat Liuskasaareen valmiina koitoksiin. Aamulla keli näytti todella kevyeltä, mutta vire heräsi merellä ja päästiin vesille.

29er- ja Laser-radalla saatiin ajettua suunnitellut lähdöt huolimatta hellepäivästä nauttivista veneilijöistä, joiden aallot välillä aiheuttivatkin päänvaivaa purjehtijoille. Koko HSS:n Laser-tiimi oli kisaamassa ja kaikki löysivät omasta kevyen tuulen ajamisestaan niin onnistumisia kuin kehityskohteitakin.

Sunnuntaina vesille lähdettiin kovaan keliin asennoituneena, ja kahdessa suunnitellussa lähdössä tuuliolosuhteet olivat n. 8-10m/s. Päivä toi haasteita ja tärkeitä vesitunteja kisaolosuhteissa etenkin uusille Laser-purjehtijoille. Parhaana HSS- purjehtijana 4.7 fleetissä oli Anton, sijoittuen kolmanneksi. Radialissa kevyessä ja kovassa kelissä tällä kertaa parhaiten onnistui Aku (11./24).”

Erika Forsman, Laser Balck -ryhmän purjehtija

 

Tulokset:

 

Optimistijollat, kadetti sarja:

1. Lily Sofie Latvala

15. Zelma Osborne Smith

21. Paula Pakkala

23. Aarre Sammalkorpi

Kokonaistulokset

 

Optimistijollat, ranking sarja:

40. Alex Tammi

41. Vivi Vainio-Mattila

42. Aatos Järvinen

Kokonaistulokset

 

Zoom8:

12. Venla Aliklaavu

14. Charlotta Makkonen

20. Massimo Linnakylä

21. Emil Saren

22. Filippa Stahl

23. Morris Ikäheimo

24. Anton Riihelä

Kokonaistulokset

 

Laser 4.7:

3. Anton Niemi

4. Aapo Roininen

6. Erika Forsman

Kokonaistulokset

 

Laser Radial:

11. Aku Koivistoinen

12. Jaakko Vauhkonen

16. Mikaela Söderberg

Kokonaistulokset