Nord Stream Race on alkanut!

Tänään sunnuntaina 23. kesäkuuta Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder avaa Nord Stream Race 2019 -kilpailun avomeriosuuden. Viisi omaa maataan edustavaa purjehdusseuraa lähtevät tuhannen merimailin mittaiselle matkalleen ensin Kielistä Kööpenhaminaan ja Tukholman sekä Helsingin kautta Pietariin.

 

Viisi purjehdusseuraa, viisi kaunista kaupunkia ja viisi upeaa kilpavenettä. Nord Stream Race on käsittämätön kilpailu. Suomen, Ruotsin, Venäjän, Saksan ja Tanskan kansalliset Purjehdusliigamestarit edustavat kukin omaa maatansa. Seuroilla on käytössään ClubSwan 50 -luksusveneet.

Kilpailun teemana on Itämeren alueen yhdistäminen urheilun kautta. Tänä vuonna teema näkyy muun muassa ruoan, taiteen ja muiden urheilulajien kautta kunkin maan kotisatamassa.

Lauantaina 22. kesäkuuta Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder pääsi purjehduksen makuun yhdessä vaimonsa Soyeon Schröder-Kimin kanssa.

He pääsivät Kielissä Saksaa edustavan Norddeutcher Regatta Vereinin, NRV, veneen kyytiin.

– Purjehdus on selvästi hyvin pitkälti joukkuelaji, jossa kaikkien tulee hoitaa oma ruutunsa. Kaiken kaikkiaan erittäin mieluisa kokemus, Schröder kertoo.

Virallinen kilpailuosuus käynnistyi eilen

Lauantaina 22. kesäkuuta Nord Stream Race 2019 käynnistyi jo rannikkokilpailulla. Suomea edustava Åländska Segelsällskapet, ÅSS, voitti avauslähdön ja sijoittui toisessa lähdössä neljänneksi. Kolmannessa ja viimeisessä lähdössä ÅSS jäi viidenneksi. Seuran kommodori Björn Tennström oli kaikesta huolimatta erittäin tyytyväinen.

– Ensimmäinen lähtö meni todella hyvin. Toinen lähtö oli tiukka, mutta kolmannessa teimme selkeän virheen ja jäimme jälkeen. Lähdemme kuitenkin todella innokkaina ensimmäiselle avomeriosuudelle, koska olemme juuri nyt todella nopeita, sanoo Tennström.

ÅSS on kokonaistilanteessa neljäntenä ennen ensimmäistä avomeriosuutta Kööpenhaminaan, joka starttaa Kielistä huomenna kello 17.00 Suomen aikaa.

Kilpailua johtaa Ruotsia edustava Kungliga Svenska Segelsällskapet. Toisena on saksalainen NRV ja kolmantena Venäjän Leviathan Sailing Team. ÅSS on neljäntenä ja viidettä sijaa majoittaa Tanskan Kongelig Dansk Yachtklub.

Kilpailun on perustamisesta, vuonna 2012, asti järjestänyt Pietarin purjehdusseura. Nord Stream Race -avomeripurjehduksen reitti mukailee Nord Stream -maakaasuputkistoa. Kilpailu on vaativin ja hienoin avomeripurjehdus Itämerellä. Kilpailun mahdollistavat Gazprom ja Nord Stream AG.

Livetilanteen seuranta:https://nordstreamrace2019.sapsailing.com/gwt/Home.html?fbclid=IwAR1snEMtQxH85ZzDGHXLfqRZDWe2i1k4mPJ38tKw3vneLOAMed_u51l-WNU#/series/:leaderboardGroupId=48e67273-cb82-47c5-b286-6b2ecb003fa0

Hyödyllisiä linkkejä

Nord Stream Race

Nord Stream Race (facebook)

Suomen Purjehdusliiga

Purjehdusliiga (facebook)

Suomen Purjehdus ja Veneily ry (facebook)

Kuvat: Andrey Sheremetev