Foto: Andrey Sheremetev

NORD Stream Race: Tanska ensimmäisen avomeriosuuden voittoon – Suomi neljäs

Nord Stream Race -kilpailun ensimmäinen avomeriosuus Saksan Kielistä Kööpenhaminaan on takana. Noin 280 kilometriä pitkän etapin nopein oli Tanskan joukkue. Suomalaisjoukkue saapui Tanskan pääkaupungin edustalle neljäntenä

Nord Stream Race alkoi virallisesti juhannuspäivänä 22. Kesäkuuta, kun Saksan Kielissä purjehdittiin ensimmäiset rannikkolähdöt. Sunnuntaina 23. kesäkuuta Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder lähetti veneet matkaan kohti Kööpenhaminaa.

Joukkueet pääsivät purjehtimaan erityislaatuisissa olosuhteissa, koska Itämeren alueen yöt ovat lyhimmillään. Valoisan yömaiseman ihastelu jäi veneiden miehistöillä kuitenkin vähiin, koska väsymystä vastaan taistelleet purjehtijat kamppailivat ensimmäisen avomeriosuuden arvokkaista sijoituspisteistä.

Kotiyleisön riemuksi ensimmäisenä Kööpenhaminaan ehti Tanskan joukkue, jonka hermot pitivät tiukassa voittotaistelussa. Tanskan kippari Peter Warrer oli vaikuttunut.

-Mahtava tunne! Tämä oli enemmän kuin osasimme toivoa, koska meillä on nuori joukkue. He suoriutuivat virheettömästi, sanoo Warrer.

Toisena maaliin saapui Venäjä, kolmantena Ruotsi ja neljäntenä Suomi. Saksan joukkue jäi ensimmäisessä avomerilähdössä joukon hännille.

Veneet hinattiin kaupungin sydämeen, Kööpenhaminan upean Oopperatalon eteen. Siellä sadat kotimaansa etappivoittoa juhlineet paikalliset kävivät tutustumassa suomalaisvalmisteisiin ClubSwan 50 -luksusveneisiin, tapaamassa purjehtijoita ja nauttimassa yhteisöllisestä tunnelmasta muun muassa paikallisen ruoan merkeissä.

Kilpailun on sen perustamisesta, 2012, asti järjestänyt Pietarin purjehdusseura. Reitti mukailee Nord Stream maakaasuputkistoa. Tuhat merimailia pitkä Nord Stream Race on Itämeren haastavin ja vaativin avomeripurjehdus. Kilpailun mahdollistavat Gazprom ja Nord Stream AG.

Lisätietoa ja sosiaalisen median linkkejä: www.nord-stream-race.com

Liveseuranta:

https://nordstreamrace2019.sapsailing.com/gwt/Home.html#/series/overallleaderboard/:leaderboardGroupId=48e67273-cb82-47c5-b286-6b2ecb003fa0

NSR19 joukkueet

Åländska Segelsällskapet – Suomi

Kungliga Svenska Segelsällskapet – Ruotsi

Leviathan Sailing Team – Venäjä

Kongelig Dansk Yachtklub – Tanska

Norddeutscher Regatta Verein – Saksa

Kuva: Andrey Sheremetev