Foto: Andrey Sheremetev

Nord Stream Race on rantautunut Helsinkiin

Nord Stream Racen kolmas avomeriosuus Tukholmasta Helsinkiin oli 180 merimailia pitkä rupeama, joka alkoi purjehtien läpi kauniin ja haastavan Tukholman saariston. ClubSwan 50 -veneet ovat nyt saapuneet Helsinkiin!

Nord Stream Race 2019 on nyt Helsingissä. Tiistaina 2. heinäkuuta Löylyssä, osoitteessa Hernesaarenranta 4, purjehditaan Suomen rannikkokilpailut. Tapahtuman yhteydessä on mahdollisuus päästä kokeilemaan pienempää kolmen hengen purjevenettä ilmaiseksi. Lapsille on tarjolla muun muassa mahdollisuus päästä kokeilemaan optimistijollaa. Mukana on myös paljon muuta hauskaa aktiviteettia koko perheelle. Helsingin Nord Stream Race -tapahtuma alkaa noin kello 12.00.

Etappi Tukholmasta Helsinkiin

Tämän vuoden Nord Stream Racen avomeriosuudet ovat olleet poikkeuksellisen tiukkoja ja jännittäviä. Sijoitukset ovat vaihdelleet tiuhaan aina määränpäähän saakka. Jokaisella joukkueella on käytössään samanlaiset suomalaisvalmisteiset ClubSwan 50 -huippuveneet.

Tuhat merimailia pitkä kilpailu antaa formaattina esimakua vuoden 2024 olympialaisiin tulevasta köliveneiden sekajoukkuepurjehduksesta, joka kisataan avomerellä.

Ensimmäisenä Tukholmasta Helsinkiin ehti Venäjän joukkue, joka jätti hienon loppukirin ottaneen Saksan taakseen toiseksi. Kolmanneksi purjehti Tanska ja neljänneksi Ruotsi. Suomea edustava Åländska Segelsällskapet, ÅSS, jäi harmittavasti viidenneksi. Björn Tennströmsuomalaisjoukkueesta piti heidän osuuttaan silti kohtalaisen onnistuneena.

– Alkupätkä, kun poistuttiin Tukholman saaristosta, meni hienosti, tulimme kolmantena ulos sieltä. Sen jälkeen valitsemamme reitti oli ilmeisesti huonompi kuin useilla muilla joukkueilla. Olimme perehtyneet sääennusteisiin ja reitillämme oli kyllä tuulta, mutta toisaalla sitä oli vielä enemmän, Tennström sanoo.

Hän sanoo ÅSS:n menneen loppupuolella etappia todella lujaa, mutta toteaa ettei se vaan tällä kertaa riittänyt. Tennström kertoo, että muiden reittivalinnat osuivat paremmin ja sen näkee tuloslistasta.

Kokonaisuudessaan hän on varsin tyytyväinen tämän vuoden Nord Stream Raceen, mutta pitää joukkueensa vaihtuvuutta hivenen liian suurena.

– Jos pääsemme tulevaisuudessa vielä osallistumaan näihin kilpailuihin, niin tarvitsisimme tarpeeksi ison vakioporukan, jotta paketti pysyisi paremmin kasassa läpi pitkän kilpailun, kertoo Tennström

Suomen joukkueen mukana Tukholmasta Helsinkiin purjehti muun muassa Sydneyn olympiavoittaja Thomas Johanson.

 

Kilpailun on sen perustamisesta asti järjestänyt Pietarin purjehdusseura.Reitti mukailee Nord Stream maakaasuputkistoa. Tuhat merimailia pitkä Nord Stream Race on Itämeren haastavin ja vaativin avomeripurjehdus. Kilpailun mahdollistavat Gazprom ja Nord Stream AG.

NSR19 joukkueet

Åländska Segelsällskapet – Suomi

Kungliga Svenska Segelsällskapet – Ruotsi

Leviathan Sailing Team – Venäjä

Kongelig Dansk Yachtklub – Tanska

Norddeutscher Regatta Verein – Saksa

 

Lisätietoa ja sosiaalisen median linkkejä:www.nord-stream-race.com

 

Liveseuranta:

https://nordstreamrace2019.sapsailing.com/gwt/Home.html#/series/overallleaderboard/:leaderboardGroupId=48e67273-cb82-47c5-b286-6b2ecb003fa0

Foto: Andrey Sheremetev