Foto: Andrey Sheremetev

Venäjä purjehti voittoon Nord Stream Race 2019 -kilpailussa

Torstaina 4. heinäkuuta Nord Stream Racen viisi huippujoukkuetta saapuivat maaliin Pietarissa. Venäjää edustava Leviathan Sailing Team oli lopulta lähes ylivoimainen tämän vuoden kisassa. He voittivat niin avomeriosuuksien kuin ratalähtöjen erilliset pokaalit, mutta ennen kaikkea Nord Stream Race 2019 -kokonaiskilpailun.

Nord Stream Race -veneet lähtivät keskiviikkoiltana hienoissa olosuhteissa Helsingistä kohti Pietaria. Voimakkaat tuulet avittivat ClubSwan 50 -veneet liki 20 solmun nopeuksiin. Etappi Pietariin oli nopea, mutta olosuhteet muuttuivat aika-ajoin erittäin haastaviksi.

Saksan joukkue koki pelottavan tilanteen, kun suuri aalto pyyhkäisi yhden heidän purjehtijansa yli laidan. Hän sai kuitenkin pidettyä otteensa kaiteesta siihen asti, että muu joukkue pääsi auttamaan hänet takaisin kannelle.

Vaativan etapin jälkeen joukkueet pääsivät lopulta kilpailun järjestäjän, Pietarin purjehdusseuran kotisatamaan.

Tuhat merimailia pitkä rupeama alkoi 23. kesäkuuta Saksan Kielistä. Nord Stream -maakaasuputkistoa mukaillen joukkueet siirtyivät seuraavaksi Kööpenhaminan ja Tukholman kautta Helsinkiin, ennen saapumistaan Pietariin.

Itämeren alueen viiden maan kansalliset Purjehdusliigamestarit edustivat omia valtioitaan tässä huikeassa kilpailussa. Kullakin joukkueella oli käytössään samanlaiset suomalaisvalmisteiset ClubSwan 50 -huippuveneet. Nord Stream Race -purjehduksen tämän vuoden teemana oli yhdistää Itämeren alue urheilun ja kulttuurin kautta.

Nord Stream Racen kilpailujohtaja Oliver Schwall kehuu tämän vuoden kilpailua erittäin onnistuneeksi.

– Jännittäviä kisoja, upeita pysähdyksiä ja kiistaton mestarijoukkue. Yhdessä seurojen ja kumppaniemme Gazpromin sekä Nord Stream AG:n kanssa teimme tämän vuoden Nord Stream Race:sta juuri sellaisen kuin toivoimme, Schwall sanoo.

Kilpailun on sen perustamisesta asti järjestänyt Pietarin purjehdusseura. Reitti mukailee Nord Stream maakaasuputkistoa. Tuhat merimailia pitkä Nord Stream Race on Itämeren haastavin ja vaativin avomeripurjehdus. Kilpailun mahdollistavat Gazprom ja Nord Stream AG.

NSR19 joukkueet

Åländska Segelsällskapet – Suomi

Kungliga Svenska Segelsällskapet – Ruotsi

Leviathan Sailing Team – Venäjä

Kongelig Dansk Yachtklub – Tanska

Norddeutscher Regatta Verein – Saksa

Lisätietoa ja sosiaalisen median linkkejä: www.nord-stream-race.com