Spinnaker Regatta Tallinnassa 29.6 – 2.7

Lähdimme lauantai aamuna lautalla Helsingistä Tallinaan. Laivassa söimme aamupalan. Tallinnaan päästyämme menimme taksilla Piritan satamaan, jossa traileri odotti meitä. Vanhemmat purkivat jollat, jonka jälkeen me rigasimme jollat. Tuuli puhalsi noin 5-6 m/s ja aurinko paistoi lämpimästi.Ilmoittautumisessa valitsin pinkin kassin jossa fleet -nauhat, lippari ja vesipullo. Vaihdoimme purjehduskamat päälle. Meidän coach Mikael Mustakallio piti meille palaverin ja kipparikokouksen jälkeen lähdimme vesille. Lähdössä oli U-lippu ja muutama kisaajista sain UFD:n.

Toisena päivänä oli heikko 3 m/s tuuli. Saatiin vain yksi lähtö. Minulla ei mennyt oikein hyvin, vaikka normaalisti kevyellä tuulella menee hyvin.

Kolmantena päivänä meidät oli jaettu kulta, hopea ja pronssi -fleetiin. Minä olin pronssi -fleetissä. Tuuli oli älyttömän kova 12 m/s ja puuskissa 14 m/s. Aallot olivat 2,5m. Lähdimme silti vesille ja kuulutettiin, että kaikki ovat omalla vastuulla. Minulle kävi huonosti ekassa lähdössä, sillä tipuin jollasta ja se lähti karkuun. Onneksi näin sen ja uin sen kiinni. Keskeytin päivän ja purjehdin takaisin satamaan. Vesi ei ollut kylmää.

Viimeisenä päivänä tuuli oli vain 8-10 m/s ja lähdin innokkaasti vesille. Edellisen päivän tapahtuma pelotti vielä hieman. Otimme kaksi lähtöä, jotka menivät hyvin. Rantaan tultuamme pakkasimme jollat traileriin ja vaihdoimme tavalliset vaatteet. Pakkasimme tavarat hotellihuoneesta ja menimme palkintojen jakoon Kalev-kerholle. Sen jälkeen menimme laivaan buffettiin syömään kaikki yhdessä.

-Lily-Sofie Latvala, Opti Dark Blue -purjehtija

Tulokset:

Optimistijolla:

Gold fleet 55. Teo Koponen

Silver fleet 18. Aatos Järvinen

Bronze fleet 20. Vivi Vainio-Mattila

Bronze fleet 21. Alex Tammi

Bronze fleet 48. Lily-Sofie Latvala

Bronze fleet 63. Zelma Osborne-Smith

 

Zoom8:

49. Charlotta Makkonen

53. Emil Saren