Ronja & Veera 49er FX kuluneen kauden kuulumisia

Kuva: Martina Orsini

Kelit Suomessa alkavat jo lähenemään syksyä ja meilläkin kausi on ollut hyvässä vauhdissa keväästä asti. Talven treenijaksomme huipentui toukokuussa Weymouthissa pidettäviin EM-kilpailuihin. Lontoon olympialaisten purjehdusympäristössä saimme nauttia hyvistä olosuhteista peräti seitsemän kisapäivän ajan. Ensimmäinen puolisko kilpailuista oli kovaa tuulta ja huomasimme, että vauhdissa pärjäämme hyvin kovassa tuulessa. Kovassa tuulessa hävisimme kuitenkin vielä tekniikassa, joten päädyimme karsintapäivien jälkeen hopeafleettiin kisaamaan. Hopeafleetissä keräsimme lisää kokemusta Weymouthin vaihtelevista olosuhteista ja onnistuimme purjehtimaan osan lähdöistä kärkikamppailuissa. Viimeisinä päivinä tuulta oli todella vähän ja finaalilähtöjä jäi purjehtimatta. Pääsimme kokemaan viikon aikana lähes kaikki 49erilla purjehdittavat tuuliolosuhteet ja lopputuloksissa olimme viides eurooppalainen junioritiimi.

Weymouthin jälkeen veneemme palasivat Suomeen kahdeksan kuukauden tauon jälkeen ja aloitimme kesäkauden Suomessa. Kesällä harjoittelimme Lauttasaaren edustalla ja valmistauduimme alle 23-vuotiaiden MM kilpailuihin. Kilpailut olivat Norjassa Tønsbergissä heinäkuun alkupuolella. Tønsbergissä kallioiden keskellä meidät toivotti tervetulleeksi lähes koko kylä ja käytimme veneiden säilytyspaikkana kylän keskustoria!  Odotuksemme kilpailuun olivat kovat ja valmistautuminen huolellista. Norjassa purjehdimme harjoituspäivinä rata-alueellamme ja totesimme, että kumpikaan ei ollut koskaan purjehtinut yhtä isoissa aalloissa. Ensimmäiset kisapäivät olivat kovatuulisia ja huomasimme, että Weymouthin jälkeen emme olleet saaneet tarpeeksi vesitunteja isossa aallokossa ja kärsimme edelleen tekniikkaongelmista. Ensimmäiset kisapäivät olivat todella hankalia, koska meillä oli edelleen hyvä kovan tuulen kryssivauhti, mutta lensseillä tekniikkamme petti pahasti. Seuraavina kisapäivinä olosuhteet olivat kevyemmät, ja yhden kovan tuulen päivän kilpailimme sisäalueella, koska ulkona aallot olivat kisanjärjestäjien mielestä meille liian isot. Näinä päivinä saimme varmuuttamme takaisin ja purjehdimme monia lähtöjä kärjen mukana. Hankalan alun jälkeen viimeisten päivien purjehduksemme nosti meidät kokonaistuloksissa lopulta yhdeksänsiksi tytöiksi.

Norjasta palattuamme pidimme hieman kesälomaa ja rentouduimme. Sitten jatkoimme treenausta ja leirejä Suomessa. Toimme vaihtelua leiripäiviin muun muassa harjoittelemalla match race purjehdusta eli 1vs1 kilpailemista. Nyt olemmekin jo lähdössä Japaniin Enoshimaan purjehtimaan Tokion olympiavesille ja kilpailemaan siellä järjestettävässä World Cupin osakilpailussa. Tokion jälkeen pyrimme talven aikana treenaamaan isoissa aalloissa, jotta saamme tekniikkaamme paljon varmuutta. Vuosi huipentuu MM kilpailuihin Uudessa-Seelannissa.

Terkuin,

Ronja & Veera