Katsastukset alkavat 25.5. Liuskasaaressa

Koronarajoitukset aiheuttaa muutoksia katsastukseen 2020. Katsastukset tulee toimittaa mahdollisimman vähäisin fyysisten kontaktein ja huomioon ottaen veneen omistajan turvallisuus ja toivomukset. Katsastukset Liuskasaarella alkavat maanantaina 25/5 ja jatkuvat maanantaisin ja keskiviikkoisin 6/7 asti, kello 17.00-19.00 välisenä aikana.

Runkokatsastus

Runkokatsastuksen voi suorittaa tänä vuonna tai siirtää vuodelle 2021 ennen veneen vesille laskua, jos vene on peruskatsastus vuorossa 2020 tai 2021.

Peruskatsastus

Peruskatsastusta tehtäessä on katsastusmiehen tultava sisälle veneeseen. Jos veneen omistaja haluaa voidaan peruskatsastus myös siirtää vuodelle 2021 välttääksemme fyysistä kontaktia, mutta vuosikatsastus on tehtävä tänä vuonna.

Vuosikatsastus

Katsastusmies suorittaa katsastuksen veneessä jos omistaja niin toivoo, mutta katsastus voidaan myös suorittaa niin, että katsastusmies seisoo laiturilla veneen luona ja pyytää veneenomistajaa näyttämään katsastusmiehen toivomat varusteet ja/tai pyytää veneenomistajaa tarkastamaan kyseisen katsastusmiehen toivoman asian tai tarvikkeen.

Suomen Purjehdus ja Veneily on antanut tänä vuonna veneenomistajalle mahdollisuuden tehdä niin sanottu ”itsekatsastus” ilman katsastusmiehen läsnä oloa. Veneen omistaja löytää keltaiselta sivulta Veneen katsastus pöytäkirjasta seuraavista kohdista 4-veneenvarusteet, 5-merenkulkuvarusteet ja 6-turvallisuusvarusteet.

Kun kohdat 4, 5 ja 6 on tarkastettu kirjottaa veneenomistaja Venetodistuksen seuraavalle tyhjälle riville päivämäärän, katsastusluokan, oman nimensä ja tekstin ”itsekatsastus”. Täytetty venetodistus toimitetaan kansliaan, jotta veneen tiedot saadaan kirjattua HSS:n ja SPV:n venerekisteriin. Kirjauksen jälkeen veneenomistaja noutaa veneentodistuksen ja saa samalla 2020 katsastustarran veneeseen kiinnittämistä varten.

Katsastukset Liuskasaarella alkavat maanantaina 25/5 ja jatkuvat maanantaisin ja keskiviikkoisin
6/7 asti, kello 17.00-19.00 välisenä aikana.

Vene voidaan katsastaa toisena ajankohtana ja/tai toisessa paikassa  heinä-ja elokuunaikana. Näissä tapauksissa täytyy olla yhteydessä HSS:n katsastusmieheen sopiakseen ajan ja paikan katsastukselle.
Katsastukseen ilmoittautumislista on kansliassa. Jos katsastuksen suorittaa joku muu katsastaja kuin HSS:n on tieto siitä ehdottomasti ilmoitettava HSS:n kansliaan.
Katsastusta koskeviin kysymyksiin ole yhteydessä HSS:n katsastusmiehiin, jotta löydämme turvallisen katsastuksen veneellesi tänä vuonna.

HSS:n katsastustoimikunta

Katsastusmiesten yhteystiedot (linkki)