Liuskasaaren vesillelaskutalkoot 15.-17. toukokuuta

Perjantaina aloitetaan Liuskasaaren luoteiskulmasta (slipi, laituri ja niiden ympäristö) sekä Manhattanilta. Veneitä lasketaan ensimmäisenä päivänä niin paljon kuin suinkin ehditään. Lauantaina lasketaan loput veneet, sunnuntai on varapäivä. Aloitus molempina päivinä kello 10. Satamamestari Markus kuljettaa työlautalla saareen klo 9.00 9.30 ja 10.00. Yhteysalus aloittaa liikennöinnin klo 12.00.

Kaikkia veneenomistajia pyydetään varmistamaan, että torstai-iltana 14.5 oma teltta on purettu ja vene vesillelaskuvalmiina.

Nostotalkoiden vetäjinä toimivat molempina päivinä Hui-Hain Jouni Hurskainen 0400670541 jouni.hurskainen(at)gmail.com ja Eben Matti Westman.  Päävastuu nostoista on nosturiauton kuljettajalla.

Muutamia yleisiä asioita:

– Vanhaan tapaan pukkien kesäsäilytysalue tulee Länsivajan länsipuolelle, kerätään siis puretut teltat ja pukit tälle alueelle kun se vapautuu telakoiduista veneistä. Kaikki telakointitavarat on siirrettävä alueelle viimeistään seuraavan viikonlopun kuluessa jonka jälkeen kevytveneet siirtyvät kentälle.

– Mastonostot päivän lopuksi tai päivän aikana vapautuvina hetkinä lisämaksusta (75 €). Kerro paikan päällä Jounille jos haluat mastonnoston.

– Lisämaksu veneen laskusta talkooporukan toimesta 150 €. Jos ette itse pääse paikalle, järjestäkää paikalle edustaja, vaikka toisen laskettavan veneen omistaja. Vesillelasku ei ole palvelu, jonka voi ostaa, vaan maksu on häiriöstä. Isännättömätkin veneet siirretään veteen, koska on pakko, mutta ilman minkäänlaisia takuita.

– Korona-tilanteesta johtuen varsinaiset vesillelaskut tehdään mahdollisimman pienellä porukalla. Veneenomistajat ovat silti edelleen vastuussa veneen laittamisesta nostovalmiiksi ja siirtämisestä laskupaikalta laituripaikalle. Sama pätee venepukkien siirtelyyn. Omistajan tulee itse huolehtia että oma pukki siirtyy pois tieltä myös vesillelaskun jälkeen.

– Aikataulua ja järjestelyjä muutetaan mikäli viranomaiset tai tilanne niin määräävät