Hae Purjehdusliiga joukkueeseen

Kaudelle 2020 HSS ei järjestä sisäistä karsintakilpailua vaan Suomen Purjehdusliigan edustusjoukkue valitaan hakemusten perusteella.

Joukkueeseen hakeminen tapahtuu avoimella hakemuksella. Yksilöt hakevat joukkueeseen, joista Sport Komitea valitsee/kokoaa joukkueen (myös kokonainen joukkue voi hakea). Joukkueeseen voi hakea mihin paikkaan tahansa (keula, iso, taktikko, kippari tms.).

Hae juniorijoukkueeseen

Junioreiden joukkueessa purjehtii 4-5 nuorta. Joukkueen jäsenet saavat olla korkeintaan 21 vuotiaita. HSS on asettanut alaikärajan 13 v. Vähintään yhden joukkueen jäsenen tulee olla 18 vuotias. Juniorijoukkueiden karsinnan kaksi parasta tiimiä kutsutaan suoraan varsinaisen liigan finaaliin Suomessa ja nuorten Champions Liigaan Eurooppaan.

Junioreiden karsinta purjehditaan 12.-13.4 Maarianhaminassa. Ennen itse kilpailua joukkueella on mahdollisuus osallistua leirille 10.-11.4 Maarianhaminassa. Joukkueelle tarjotaan valmennusta ennen kilpailuja. Tarkoitus on järjestää kolme valmennettua harjoitusta ennen kisoja. Seura maksaa puolet valmennuksesta ja joukkue puolet valmennuksesta. Valmentajina tulevat toimimaan todennäköisesti uusi päävalmentaja Juan Mazzini ja Pasi Palmu.

Haku junioreiden joukkueeseen päättyy sunnuntaina 15.3. Sport Komitea valitsee joukkueen ja ilmoittaa hakijoille valinnasta 23.3. mennessä. Harjoitukset pyritään järjestämään aikavälillä 30.-11.4. Hakemukset lähetetään sport kommodori Juuso Loukolalle (juuso.loukola@gmail.com) ja valmennuksesta vastaavalle Rosalle (sailingschool@helsinkisailing.com).

Hae varsinaiseen joukkueeseen

Varsinaisessa joukkueessa purjehtii 4 tai 5 purjehtijaa, jos koko joukkue koostuu naisista tai nuorista (1999 tai jälkeen syntyneistä).  Muutoin joukkueessa purjehtii neljä henkilöä. Varsinainen joukkue kilpailee yhdessä karsintakilpailussa ja havittelee tätä kautta paikkaa finaalissa. Molempien karsintakisojen viisi parasta seuraa pääsee kilpailemaan finaaliin. HSS lähettää purjehdusliigaan vain yhden varsinaisen joukkueen.

Varsinaiset karsinnat purjehditaan 7.-9.8.  Maarianhaminassa (ÅSS) ja 14.-16.8.  Helsingissä (HSK). Se kummassa karsinnassa HSS purjehtii, riippuu SPV:stä, joka järjestää liigan. Järjestäjä ilmoittaa karsintalistat hyvissä ajoin karsintoja.

Joukkueelle tarjotaan valmennusta ennen kilpailuja. Tarkoitus on järjestää kolme valmennettua harjoitusta ennen kisoja. Seura maksaa puolet valmennuksesta ja joukkue puolet valmennuksesta. Valmentajina tulevat toimimaan todennäköisesti uusi päävalmentaja Juan Mazzini ja Pasi Palmu.

Haku joukkueeseen päättyy 17.5.2020. Hakemukset lähetetään sport kommodori Juuso Loukolalle (juuso.loukola@gmail.com) ja valmennuksesta vastaavalle Rosalle (sailingschool@helsinkisailing.com).

•••

Seura maksaa juniori- ja varsinaisen joukkueen osallistumismaksun, mutta joukkue vastaa itse logistiikka- ja majoituskustannuksista.

HSS:n joukkueessa purjehtiva henkilö ei voi osallistua liigaan kauden 2020 aikana toisen seuran joukkueessa. Tarkoitus on edustaa liigassa vain yhtä seuraa.