Laser Radial ryhmän kausi huipentui Puolan EM kisoihin

”Kausi 2020 oli poikkeuksellinen ja kisasimme kauden viimeiset ja ainoat arvokisat lokakuun puolessavälissä Puolassa Gdańskissa. Kisat olivat aikuisten EM-kilpailut eli vastusta riitti. Kisaolosuhteet olivat hankalat, koska jokaisena päivänä tuuli maalta ja oli melko kevyttä, paitsi viimeisenä päivänä oli melko reipasta merituulta. Vain yhtenä päivänä jouduimme odottelemaan vesillä ja saimme vain yhden lähdön. Jokaisen päivän tavoite lähtömäärä oli kaksi. Saimme tilanteen kuitenkin korjattua ja seuraavana päivänä purjehdittiin kolme lähtöä. Kisassa purjehdittiin yhteensä 12 lähtöä, joista kuusi ensimmäistä olivat karsintalähtöjä ja kuusi viimeistä finaalilähtöjä. Kisa oli erittäin kovatasoinen ja siellä oli useampi olympiapurjehtija. Oli hienoa nähdä, miten he purjehtivat ja päästä kisaradalle heidän kanssaan.

Meidän tiimi koostuu seitsemästä purjehtijasta, joista osa on HSK:lta ja osa HSS:ltä ja kaikki purjehtivat samaa luokkaa, Laser Radialia. Harjoittelukausi alkoi jo varhain keväällä. Tarkalleen ottaen huhtikuun lopussa. Treenasimme hyvällä intensiteetillä koko kesän ja syksyn, valmentajiemme Martinin ja Tomin kanssa. Pääosin treenasimme HSK:lta, mutta heinäkuussa tulimme kolmeksi viikoksi treenaamaan HSS:lle. Se oli hyvää vaihtelua, tuttuun HSK:n maisemaan verrattuna. Pyrimme käymään kaikissa Suomen kisoissa, vaikka niitä olikin hieman vähemmän. Kausi jatkuu vielä luultavasti marraskuun loppuun asti jos sää sallii.”

  • Mikaela Söderberg, Laser Radial Black -ryhmä