Katse kohti purjehdusliigaa 2021

BS:n J70 veneet olivat lainassa HSS:llä kuusi päivää syyskuun lopussa. Kaksi tiimiä kävi treenaamassa veneillä ahkerasti niin omatoimisesti kuin valmentajan johdolla. Viikon aikana järjestettiin myös useampi testipurjehdus, jonka aikana HSS:n jäsenet pääsivät tutustumaan luokkaan. Sailing Centerin lauantai treeneissä purjehtijat pääsivät vielä erikseen purjehtimaan veneitä. Viikosta otettiin siis kaikki irti!

Toisessa aktiivisesti treenanneessa tiimissä purjehti Merimaili -ohjelmasta tuttu Petteri: ”Kiitos kaikille harjoitusviikolle osallistuneille ja valmentajille sekä Rosalle! Oli mahtavaa purjehtia teidän kanssa.

Tänään näin Purjehdusliigan finalistit ja siellä on kovaa jengiä, joten emme varmasti harjoitelleet turhaan mahdollista ensi kesän osallisitumista varten. Nyt ollaan paljon valmiimpana ensi kesän osallistumista varten.

Minulle ainakin tuli sellainen vaikutus harjoituksista, että treenit olivat paikallaan ennen Purjehdusliigaan osallistumista. Uskon, että olisimme olleet pulassa ilman ennakko harjoitusta. J70-vene on yksinkertainen purjehtia, mutta siinä on silti valtavasi opittavaa kokeneellekin purjehtijalle.

Oli mahtavaa päästä viikko harjoittelemaan veneellä. Mielestäni opimme valtavasti veneestä ja kuinka sitä tulee purjehtia. Tästä huolimatta olemme vasta tutustuneet J70-veneellä purjehtimiseen. Ahvenanmaalaiset ja monet muut seurat purjehtiva venettä säännöllisesti omilla seuraveneillä. Tästä huolimatta ei meidän kannata menettää toivoa. Me HSS:llä ollaan parempia purjehtimaan ja harjoittelumme viime viikolla varmasti auttoi mahdollista ensi kesä kilpailua varten.

Treeniviikolla purjehtittiin parissa tiimissä. Löysimme sitä kautta jokaiselle omat vahvuudet ja heikkoudet. Pääsimme oppimaan omasta osaamisessa ja tiimissä toimimisesta monella tavalla. Meillä on vielä silti varmasti paljon opittavaa Purjehdusliigan voittamiseen, koska vastassa on todella kovia joukkueita.

Hauskaa oli purjehtia teidän kanssa, mutta pimevä syksy ei ole meille sopiva syy, että ei ajatella ensi kesän purjehduksia!”

Valmentajamme Anxo on aloittanut kauden 2021 purjehdusliigan valmennusprosessin valmistelun ja lisää infoa tulee talven aikana. Haku kauden 2021 liiga joukkueeseen tulee olemaan kaikille seuran jäsenille avoin.