Nicolas Vidalista HSS:n päävalmentaja

Uusi vuosi tuo muutoksia HSS:n valmennustiimiin, seuran uutena päävalmentajana aloittaa tässä kuussa argentiinalainen Nicolas Vidal, 30. Päävalmentajana kaudella 2020 toiminut Juan Mazzini siirtyy valmentamaan Caymansaarten nuorten optimistijolla- ja Laser-maajoukkueita.

”Nicolas tuo seuraamme kansainvälistä kokemusta ja vahvaa osaamista erityisesti Laser-luokan valmennuksessa. Hän on aiemmin valmentanut optipurjehtijoita sekä Laser 4.7, Radial ja Standard -purjehtijoita sekä RS:X-purjelautailijoita”, kertoo HSS:n valmennusvastaava Rosa Lindqvist.

Vidal on itse purjehtinut optimistijollaa ja kaikkia Laser-luokkia. Kansainvälistä kokemusta hän on hankkinut valmentamalla Argentiinassa, Chilessä, USA:ssa ja Italiassa.

“Valmentajana korostan tiimityötä. En valmenna nuoria ainoastaan purjehtimaan, vaan valmennan heitä elämää varten. Tulevalle kaudella on tehty hyvät suunnitelmat. Keskitymme nyt niihin, jotta pääsemme seuraaviksi vuosiksi asetettuihin tavoitteisiimme”, Vidal sanoo.

Vidalilla on hyvin samanlainen tausta ja osaamisalueet kuin Mazzinilla. Tämän takia Vidal pystyy erinomaisesti jatkamaan pitkäjänteistä työtä, jonka Mazzini viime kaudella aloitti. He työskentelevät talven yhdessä, ja vastuu siirtyy Vidalille asteittain neljän kuukauden aikana. Valmentajanvaihdosta lukuun ottamatta kauden suunnitelmat pysyvät täysin ennallaan.

“Viime kaudella kaikki HSS:n purjehtijat ja purjelautailijat ottivat isoja askeleita eteenpäin. Olen erityisen ylpeä kisajoukkueiden tuloksista ja ryhmähengestä. He tulevat vielä saavuttamaan paljon Nicolaksen erinomaisessa valmennuksessa”, Mazzini sanoo.