Optimistijollien Euroopan mestaruus kisat 2021 Cadiz Espanja

Lensimme torstaina 17.6 Helsingistä Malagaan, josta matkasimme bussilla Cadiziin. Joukkueeseemme kuului 9 purjehtijaa joista HSS:ltä minä ja Teo. Seuravana päivänä saimme vuokrajollat ja lähdimme treenaamaan vesille. Ensimmäinen treenipäivä oli sateinen, mutta seuraavina päivinä aurinko paistoikin koko ajan. Treenasimme neljän päivän ajan ennen kisoja. Ennen kisoja kävimme koronatestissä ja samalla tehtiin myös jolliemme tarkastus mittaukset. Lue lisää…

Kilpailu alkoi 22.6 ja kesti kuuden päivän ajan. Neljän ensimmäisen päivän perusteella jaettiin purjehtijat kulta, hopea ja pronssi-fleet. Pääsin itse tyttöjen hopea-fleetiin. Suurimman osan kisapäivistä puhalsi kova Levante-tuuli yli 10 m/s ja aiheutti kovan aallokon Atlantille. Sen vuoksi päivät olivat hyvin raskaita. Lopputuloksissa olin sijalla 91.

Kilpailu oli opettavainen sillä kaikki olivat hyviä purjehtijoita. Reissu oli mukava sillä opin tuntemaan muita purjehtijoita paremmin.

Lily-Sofie Latvala