Kuva: Jorma Rautapää

CHAMPAGNE REGATTA 2021 – Jorma Rautapää

Helsimgfors Segelsällskap HSS järjesti ensimmäisen Champagne Regatan vuonna 2010. Aloite tuli Ruotsista: klassikoentusiasti Olle Appelberg lanseerasi Välimereltä saamansa idean klassikkoveneiden  mestaruuskilpailusta Itämerenalueelle.  Hän halusi  suomalaiset mukaan ja HSS järjesti osakilpailun 2010. Regatta sai sponsorikseen samppanjafirman ja traditio on jatkunut – vain samppanjamerkki on vaihtunut.  Näitä Itämeren klassikkomestaruuskilpailuita on järjestänyt myös Airisto Segelsällskap ASS Turussa, tänä vuonna myös.

Champagne Regatta on ollut kansainvälinen kilpailu, vuosien mittaan on kilpailuun osallistunut myös ruotsalaisia ja pietarilaisia veneitä. Vuonna 2011 Olle organisoi suuren regatan Trosaan Tukholman eteläpuolelle, ja sai Ruotsin kuningasparin katsomoon.

Vuonna 2018 Olle Appelberg järjesti ison regatan, jonka teemana olivat 100-vuotiaat veneet ! Tosin mukaan pääsivät hieman nuoremmatkin, Suomestakin muutamia.

Olle Appelberg  oli merkittävä klassikkoveneiden tuntija, tietäjä ja tukija – kirjoitin oli, sillä sydäninfarkti iski varoittamata.

Kuvia kaikista Shampanjaregatosta ja ASS:n Klassikkoregatoista löytyy näiltä sivuilta otsikon Regatat – Regatta images  –  alta.

https://www.sailsandsea.fi

Jorma Rautapää