ILCA 4 (Laser 4.7) Euroopan Mestaruus kisat Saksassa

Olimme saksassa ILCA 4 (ent. Laser 4.7) EM-kisoissa heinäkuun 20.:stä päivästä saman kuun 31. päivään asti. Meidän joukkueesta siellä oli neljä purjehtijaa, ja yksi valmentaja. Meidän valmentajamme oli Nicolas Vidal.

Asuimme siellä vuokra-asunnoissa. Toisessa vuokra-asunnossa asui minä ja kaksi muuta purjehtijaa, ja toisessa kämpässä asui yksi purjehtija ja valmentaja.
Ensiksi meillä oli kolmen päivän leiri, jonka jälkeen oli kuuden päivän kisa. Siellä oli kisaajia 240 poikaa ja 120 tyttöö. Kisat kisattiin pojilla neljällä ja tytöillä kahden 60 tyypin fleeteissä. Lopussa oli finaali fleetit, pojilla kulta, hopea, pronssi, ja emerald, ja tytöillä kulta ja hopea.
Itsellä meni kisat aika huonosti, koska jouduin emerald fleettiin, joka on huonoin fleetti. Mutta oli kuitenkin hyvä tunnelma ja tutustuin moniin ulkomaalaisiin, joita saatan tavata vielä tulevissa kisoissa.
– Aatos Järvinen, HSS