Vitosten Red Devil, tänä vuonna 80-vuotisjuhliaan juhliva Röde Orm

Röde Orm Fin-33
Suunnittelija: Roy Sherman
Rakennettu: 1941 Hj. Johansson -telakalla Göteborgissa

Alunperin Röde Orm oli arpajaisvene The Royal Gothenburg Yacht Club:ssa (GKSS). Röde saapui Suomeen 80-luvulla Worsöen Jussin toimesta. Jussi myi veneen 1990-luvun loppupuolella Ulla Mannilalle ja Putti Tiilikalle. Mukana vakiomiehistössä oli myös Outi Merilä. Vuoden 2010 tienoilla Ulla jäi pois ja tilalle tuli Tube Seppänen ja Jani Pösö. Tällä hetkellä Pösöt ja Tiilikat perheineen kisaavat veneellä edelleen aktiivisesti. Sukupolvenvaihdos häämöttää, koska nuoriso alkaa olla enemmän kiinnostunut jatkamaan veneen kanssa. Vanhempaa miehistöä on aktiivisesti kammettu ulos veneestä yksi kerrallaan. Näin on tullut uutta intoa veneeseen ja koko luokkaan.

Veneellä on voitettu useampi Luokkamestaruus (oisko nyt 8kpl) ja Rankingkin, mutta pääasiassa on nautittu kivoista kisoista todella hyvässä porukassa. Röde on kovalla tuulella erittäin nopea. Kevyellä tuulella miehistö saa tehdä duunia vähän enemmän. Vuoden 2021 voittotaktiikkaan kuuluu pieni kaluston parannus ja loistava purjehtiminen. Tärkeä ase menestymiseen on ollut Anitan ”hyvät kahvit” sekä onnistuneiden jiippien palkitseminen.

Mieleenpainunut muisto Röden laineilla oli, kun purjehdittiin Viaporin Tuoppi 9 hengen lapsimiehistöllä.