STAR SAILORS GOLD CUP ja SM40 veneet

Syksyllä 2022 Sveitsissä alkaa Star sailors gold cup-kilpailu. (www.starsailors.com) Mukaan on kutsuttu 56 maata joista jokaisella on 10 purjehtijan joukkue. Kilpailu käydään SSL47 veneillä joita radalla purjehtii kerrallaan neljä kappaletta. Kilpailevat maat asetetaan ranking järjestykseen sen mukaan miten maan purjehtijat ovat menestyneet olympia ja maailmanmestaruuskilpailuissa. Ranking sijoituksen mukaan määräytyy paikka karsinnoissa niin että häntäpään joukkueet aloittavat karsinnat noin kuukautta ennen finaalia. Jokaisessa karsintakilpailussa on mukana neljä joukkuetta joista kaksi huonointa tippuvat pois ja kaksi parasta pääsevät mukaan seuraavalle karsinta viikolle. Lopulta jäljellä on vain neljä maata jotka kamppailevat parhaan maan tittelistä ja kilpailun voitosta.

Suomen joukkueen johtajana toimii olympia-voittaja Thomas Johanson. Joukkue muodostuu viidestä parhaimman ranking sijoituksen (https://starsailors.com/ranking) omaavasta sekä viidestä joukkueen johtajan valitsemasta purjehtijasta. Suomen joukkueeseen kuuluvat tällä hetkellä Mikaela Wulff (HSS), Robert Nyberg, Oskari Muhonen, Jan Forsblom, Kaarle Tapper, Victor Mesterton, Anton Eklund ja Iiro Törnström. Kaksi purjehtijaa lisää tullaan valitsemaan alkuvuodesta 2022.

Joukkue on harjoitellut yhdessä koko kesäkauden 2021. Treenit on tehty HSS:ltä käsin Liuskasaaren edustalla. Harjoituksissa on käytetty HSS:llä poijuissa olevia Climecon nimisiä SM40 veneitä. Veneet ovat kokoluokaltaan ja käytökseltään saman tyyppisiä Gold cup:issa käytettävien veneiden kanssa. Harjoituksissa valmentajina on mukana purjehtineet Pasi Palmu ja Ville Väresmaa. Alkukaudesta keskittyminen oli paljon uuden veneen oppimisessa mutta erityisesti miehistön keskinäisessä kommunikaatiossa. Mielenkiintoisena haasteena suomalaisille purjehtijoille on ollut erityisesti purjehtia isolla miehistöllä. Monelle kokonaan uuden roolin veneessä löytäminen on ollut haastavaa mutta myös varsin opettavaista ja hauskaa.

Star sailors gold cup treenit jatkuvat HSS:llä myös kaudella 2022. SM40-veneistä ja niillä järjestettävistä yritys- ja harjoituspurjehduksista löydät lisää tietoa osoitteesta www.olekilpapurjehtija.fi

Pasi Palmu