Optimistijollien Suomenmestaruuskisat, EPS, Rysäkari

SM-kilpailut ovat aina kolmepäiväiset ja ne alkoivat perjantaina 12.8 ja loppuivat sunnuntaina 14.8.

Ensimmäisenä kisapäivänä tuuli hyvin, noin 6 m/s Lounaasta. Huomasimme, että merellä oli sumuista. Siitä huolimatta lähdimme vesille aikataulun mukaat. Kuitenkin saapuessamme parille rata-alueelle, huomasimme, ettei sillä voinut kisata sumun vuoksi. Jäimme odottelemaan sumun takia ja odotus venyi pitkäksi. Lopulta saimme otetuksi 4 lähtöä, mutta päivä venyi aika pitkäksi. Rantaan tultuamme kaikki olivat puhki.

Toisen päivän aamuna tulimme rantaan aikaisin, mutta vesille lähtö viivästy “bläkän” vuoksi. Kun lopulta pääsimme vesille ja purjehtimaan saimme lähdön, tuulta oli vain noin 4 m/s. Yhden lähdön jälkeen tuuli bläkäsi täysin joten emme enään kisanneet sinä päivänä.

Kolmantena päivänä sääennuste oli heikko. Rantaan tultuamme tuulta ei ollut lainkaan. Odoteltuamme pari tuntia tuulta kisajärjestäjät päättivät, ettei auttaisi vaikka odottelisimme kuinka kauan, niin tästä tuuli ei tulisi nousemaan. Siksi emme päässeet kisaamaan viimeistä kisapäivää.

Voitin SM Nuorten kultaa nyt jo toisena vuonna peräkkäin ja sain kiertopalkinnon sekä voittajan kylvetyksen meressä. Lisäksi olin overall toinen tyttö ja 4:s kokonaiskisassa. Seurakaverini Sami sai Nuorten hopeaa

Kirjoittaja on Lily-Sofie Latvala OptiRacing ryhmästä

Tulokset täällä