Gråtrutsjulfest och Dick Rindell hedersmedlem

Glada gråtrutar firade julfest och årsmöte lördagen den 25 november. Magnus Rosengård ledde snapsvisorna och de 23 trutarna med avec lät sig väl smaka av gott fiskbord. Middagen toppades sedan av ett juligt korvsortiment från Helsingfors Korvfabrik. Sällskapets vicekommodor Jon Granström skänkte den läckra korven och också drycker, så trutarna tackar så mycket. Mums! Julgubben assisterad att Titta Tuohinen lottade ut julklappar bland, dem ett ex av Ulla Finniläs fina snapsvisebok och en tavla med en teckning av Lasse Näsman.

Före festen hölls årsmöte i stora salen där Sven-Erik Nylund efter förhandlingarna visade en intressant video från sin resa till Kap Horn för ett år sedan. Trutarna gladdes över att också allt i allo från kansliet, Kristina Lindqvist, deltog i festen. Tommi Tikanoja körde trafikbåten för oss och hjälpte till med logistiken. Kati Tähkääpää bar det tyngsta ansvaret för festarrangemangen. Ett stort tack till alla som hjälpte till.

Rindell hedersmedlem

Aktiva gråtruten Dick Rindell utsågs vid föreningen årsmöte tidigare på eftermiddagen till hedersmedlem i Sällskapet, likaså Lauri Tarkkonen. Efter dessa viktiga beslut ajournerades höstmötet och fortsätter vid senare datum eftersom möteshandlingarna var tillgänglga först på mötet.