Glad trutjulfest

Det var en månad till julafton och solen sken så det glittrade på vågorna när Gråtrutarna firade sin julfest på Sifferholmen lördagen den 24 november. Det var glam när de 26 trutarna samlades kring glögg och pepparkakor till först ett kort årsmöte där det gångna årets verksamhet presenterades med bilder. Verksamhetsplanen godkändes och seniorkommittén återvaldes igen. Den bortgångne hedersmedlemmen Dick Rindell hedrades med en tyst minut.

Därefter avnjöts en julig måltid med rikligt fiskbord och ett sortiment av korvar från Helsingfors korvfabrik. Rabbe Nevalainen ledde snapsvisorna och julgubben assisterad av Titta Tuohinen lottade ut julklappar till lyckliga trutar. Stämningen har hög.

Kati Tähkäpää drog det tyngsta lasset för arrangemangen med god hjälp av hederstruten Tommi Tikanoja, som förutom att han körde färjan gjorde en stor insats i köket, där också Krisse Alanko och Anita Kokkola livligt hjälpte till. Taru Tillande svarade för den glittriga dukningen och ett speciellt tack går till trutvännen Oski Granström för den goda korven.

Den återvalda seniorkommittén består av Rolf Kokkola, Kati Tähkäpää, Christer Hagman, Kim Holm och Rabbe Nevalainen med Peter Rosenblad som tillförordnad ”logistikchef”.

Peters fina bilder hittar ni på den här adressen

https://1drv.ms/f/s!ArTacO3clS79mjPzHGJYR3IXm5Dg

 Foto: Peter Rosenblad och Rolf Kokkola