NJKs klubbhus imponerade på gråtrutarna

En guidning ger mera. De flesta gråtrutar känner NJK och klubbhuset på Blekholmen, men det var mycket för oss imponerande nytt och okänt som serverades oss vid besöket onsdagen den 27 augusti. NJKs vicekommodor Jan Hörhammer berättade för de 18 gråtrutarna levande och kunnigt om huset och de gamla fina samlingarna av pokaler, halvmodeller, porträtt och också båtvimplar som finns i huset. Ett eget större avsnitt berörde seglarflaggans historia i alla dess historiska gestalter.

Efter rundvandringen intog sällskapet en läcker trerätters seglarmiddag på den sommarsoliga verandan tills augustiskymningen föll på. Krogen var proppfull av kräftätande sällskap.

Bilderna

Jan Hörhammer i guidningstagen och värden tillsammans med Christer Hagman som drog besöket. Huset och samlingarn besågs. Också taket intresserade.  Seglarflaggans alla varianter beundrades. Rolf Kokkola tackade med HSS-historik ochj alla trivdes vid middagen.