Foto: Anssi Ahvonen

Trutarnas festmöte

Gråtrutarna tionde festliga årsmöte lördagen den 19 oktober kl 15 på Skifferholmennärmar sig, anmäl dig nu!

Vid festen berättar gråtruten Kim Weckström om åttan Vågspel och dess renovering. Vågspel är en av de viktigaste båtarna i HSS historia. Dåvarande kommodoren Arthur E Nikander lät under brinnande krig bygga Vågspel till HSS 50-årsjubileum 1943 till ritningar av HSS-konstruktören Birger Slotte. Vågspel återinfördes i sällskapet av Kim Weckström och genom honom blev den på nytt kommodorsfartyg. Kim berättar om ”den gamla damen” och om den omfattande skrovsanering hon har genomgått under de senaste åren.

Vi uppmärksammar också att det är 40 år sedan HSS med femfemman Patricia of Finland utmanade om Guldpokalen. Gösta Ekman har en överraskning i anknytning till detta.

HSS Paviljong betjänar oss med förplägnad. Också båttrafiken fungerar.

Inbjudan gäller som vanligt gråtrutar avec (65 år fyllda och/eller 35 år medlem). Anmälningar till höstfesten och årsmötet till rolf.kokkola@netti.fi , tel. 040 5284 297 senast torsdagen den 17 oktober.

Seniorkommittén

Foto: Anssi Ahvonen