Styrelsen 2023 – Julia Koivula, Sailing and Windsurfing Center

Min passion för segling föddes på HSS nybörjarkurs i augusti 2021.  Sedan dess har jag hunnit stifta bekantskap med Sailing Centers Laser 16-, Elliott 6- och J70-båtar, men också med glädjande många av klubbens medlemmar – och deras båtar.  Speciellt stolt och glad är jag över att redan i fjol ha fått delta i havskappseglingsklassikern Gotland Runt, där vi med s/y Antama lyckades vinna Swan Classic-klassen.

Kärleken till havet och fascinationen för både ban- och havskappsegling har för mig även lett till ett stort intresse för klubben och dess verksamhet. I styrelsen är min uppgift att representera Sailing & Windsurfing Center. SWC är ett mångkulturellt, socialt och aktivt sällskap av seglare på olika nivåer. Jag vill se till att SWC och klubben som helhet kan erbjuda en inspirerande och högklassig verksamhet där alla kan känna sig hemma, där var och en kan njuta av och utvecklas inom sporten på sitt sätt  – och där samhörigheten och gemenskapen är viktiga.

Utanför seglingen har jag studerat filosofi och filmvetenskap i Storbritannien och Danmark och verkar idag i fintech-branschen. Under sommaren hittar man mig oftast på Skifferholmen, men det går också bra att mejla jikoivula@gmail.com.